Endura Praktijk voor Manuele Natuurgeneeskunde

Naam therapeut: Dhr. L.W.M. de Groot
Vestigingsplaats: Arnhem
Werkvorm: Lichaamsgerichte therapie
Therapievorm(en): Ontwikkelingsmotoriek Methode Niek Brouwi
Adres: Onder de Linden 21- 9, 6822 KG, Arnhem
Contact:
    - Website: www.therapeuticumaquamarijn.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 498 784 10
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

"Onze houding bepaalt niet alleen onze beweging maar ook de wijze waarop we de wereld inclusief onszelf waarnemen en ervaren."

Na ruim 25 jaar als fysiotherapeut werkzaam te zijn geweest, waarvan 14 jaar als antroposofisch fysiotherapeut, heb ik mij gaandeweg steeds verder gespecialiseerd in de ontwikkelings(psycho)motoriek van dr Niek Brouw. Hierin staat het fenomeen van de houding centraal.

Bij Endura, Praktijk voor Manuele Natuurgeneeskunde staat de diagnostiek en behandeling vanuit het systeem van dr Niek Brouw centraal. Gewerkt wordt aan de gezonde oprichting en de balans tussen de verschillende spieren (spierkettingen) in het lichaam. Er wordt uitgegaan van een intrinsieke verbondenheid tussen lichaam, ziel en geest. De psyche bepaald de spierspanning en daarmee de houding, maar ook andersom: meer vrijheid in de houding geeft meer psychische vrijheid. Het lichaam wordt gezien als instrument voor jouw expressie naar buiten toe, en naar binnen toe (zelfervaring).

Ons verleden heeft mede gezorgd voor de wijze waarop we onszelf ervaren, en de houding die we hebben aangenomen ten opzichte van de buitenwereld. Delen van onszelf die daarbij niet tot expressie komen kunnen (later) oorzaak zijn voor allerlei klachten van zowel lichamelijke als psychische aard. Doel van de behandeling bestaat erin het lichaam als instrument weer zo te stemmen dat het ons beter past..

Tevens werk ik sinds ruim 12 jaar met de antroposofische ritmische massage. De ritmische massage beschouw ik als een unieke massagevorm, waarin met zachte hand het gesprek met heel de mens wordt aangegaan. Daarnaast werk ik met technieken uit de manuele therapie Marsman. Soms is het nodig het skelet weer in beweging te zetten.
 

 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.