Praktijk Sensus

Naam therapeut: Mevr. M.W.M.M. Nouwen
Vestigingsplaats: Arkel
Werkvorm: Psychosociaal
Therapievorm(en): Psychodynamische therapie
Adres: Dam 37 , 4241 BL, Arkel
2e praktijkadres: Cypresbaan 3 , 2908 LT, Zoetermeer
Contact:
    - Website: praktijksensus.com
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 557 517 57
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Beter leven, veranderend vanuit eigen kracht

Wanneer kan ik iets voor jou betekenen?
Bij somberheid of depressieve gevoelens… woede en verdriet... eenzaamheid… faalangst of andere vormen van angst… oud of nieuw trauma… verlies (van werk, huis, partner, een persoon, energie, balans en rust) en rouw… vermoeidheid, slapeloosheid, lichamelijke klachten (waar de arts geen duidelijkheid over heeft kunnen geven) en burn-out. Je kunt bij mij terecht  vanaf 10 jaar.

- Je weet wat je zou willen bereiken, maar het lukt je niet om dit op eigen houtje te doen.
- Je weet wat je niet meer wilt, waar je vanaf wilt en het liefst in zo’n kort mogelijke tijd met een blijvend resultaat.
- Je hebt  al meerdere pogingen gedaan met of zonder therapeut en coach, maar je hebt nog niet (helemaal) bereikt wat je zou willen.
-
Het kan ook zijn dat je het even niet meer weet niet en helderheid nodig hebt.

Als dit speelt bied ik je een juiste en effectieve begeleiding en ik nodig je dan ook graag uit voor een persoonlijk gesprek. Ook hoog-sensitieve (HSP) en hoogbegaafde mensen vinden bij mij  goede aansluiting.

Wat kan ik jou bieden?
Met mijn werkwijze kunnen er spontane veranderingen ontstaan en dingen snel in beweging worden gezet. Dit werkt bevrijdend en geeft opluchting en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
Wat kunnen de resultaten voor jou betekenen:
- Ervaren van (meer) eigen kracht
- Ervaren van meer energie, vertrouwen en vreugde
- Beleving van het nu, het verleden en de blik op de toekomst vanuit een nieuw perspectief met andere gevoelens en gedachten
- Dingen aandurven, oppakken en bepalen met een vernieuwd gevoel van eigenwaarde en vanuit meer balans
- Ervaren van liefde en verbinding in en met jezelf en met je omgeving.

Ik denk en voel vanuit de mogelijkheid in plaats van de onmogelijkheid, vanuit de sterke en krachtige kanten die eenieder heeft, in plaats van de minder sterke kanten die we allemaal in ons dragen en…. zogenaamde minder sterke kanten kunnen anders bezien en ervaren worden.
Je verdient het om innerlijke vreugde en een altijd aanwezige achterliggende rust te ervaren. Vanuit dat gevoel is het makkelijker te beseffen dat je, onder welke omstandigheden dan ook, je plaats inneemt en waardevol bent.
De beste voorbeelden kun je vinden op www.praktijksensus.com/referenties

Wie ben ik en wat neem ik mee in mijn begeleiding?
Mijn naam is Monique Nouwen, geboren in 1956. In mijn leven was en ben ik actief op velerlei gebied, ik heb gedaan wat ik wilde doen en ben geworden wat ik wilde zijn. Dat lijkt eenvoudig omschreven, toch is het woord “controle” een woord dat mij, in ieder geval wat mijn leven betreft, doet glimlachen. Alles heeft zich soms op onverwachte wijze ontvouwd, maar was uiteindelijk veel specialer dan ik ooit had durven denken.
Tijdens mijn levensreis  heb ik vele vragen voor mijzelf willen beantwoorden… soms noodgedwongen. Gevoelens, gedachten en emoties spelen daarbij een belangrijke rol. Mijn weg is een zoektocht geweest vol levenservaringen en studie die tezamen een basis van rust en vreugde hebben gebracht en een gebalanceerd geheel vormen om jou zo compleet mogelijk te kunnen begeleiden in jouw proces.

Mijn missie…
is om volwassenen en jonge mensen te inspireren en te motiveren vanuit hetgeen ikzelf heb geleerd door de combinatie van praktische ervaring en geleerde kennis.
Ik begeleid je graag bij het streven naar een beter leven, veranderend vanuit je eigen kracht, waarna je zelf weer verder kunt op de weg die jij zelf bepaalt. Dit doe ik op een tegelijkertijd professionele en warme manier met alle tijd en aandacht voor jou, aangepast op jouw specifieke probleem en doelstelling.

Visie:
Zelf geloof ik in een levenskracht, een innerlijke kracht die eenieder in zich draagt.
Mijn visie is holistisch: de psyche (denken, gevoel, wil tot handelen) heeft een grote invloed op het lichaam en ook vice versa.
Op allerlei momenten vanaf de geboorte, ja… zelfs ervoor in de baarmoeder, kun je in het leven complicaties en moeilijkheden ervaren vanuit de leefomgeving of het gezin (ook vanuit zijn geschiedenis m.b.t. eerdere generaties).  Deze invloeden kunnen momenten, periodes en zelfs een leven lang (onbewust) werkzaam blijven. Dit door o.a. (onbewust) vaste overtuigingen en gewoontes die zich vormen en die wij vaak niet om kunnen buigen ook al weten wij dat ze er zijn en dat we er last van hebben. Het is inmiddels ruimschoots onderzocht en bewezen dat dit alles zich zelfs vastzet  op celniveau.
Het is dus belangrijk om niet alleen stil te staan bij de symptomen (gedachten, gedrag, gevoelens en emoties) en deze te onderdrukken, maar te reiken naar de dieper liggende oorzaken (de wortels) hiervan, zodat symptomen, in welke vorm dan ook, voorgoed kunnen oplossen en verdwijnen. Hierbij gebruik ik ook de allernieuwste technieken die zijn ontstaan vanuit de nieuwe biologie.
Ondanks vaak wegebbende hoop is er op elk moment de kans en mogelijkheid om een weg vinden naar een beter leven.  Er is meer in jou dan je vermoedt, je bent meer dan je vermoedt.
Info over opleiding:
Mijn opleiding tot psychodynamisch therapeut  is breed en holistisch, zodat ik veel therapeutische tools beheers waarmee ik in combinatie kan werken.

 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.