Corpus Mentis

Naam therapeut: Mevr. M.P.J.H. Hofman
Vestigingsplaats: Walsoorden
Werkvorm: Natuurgeneeswijzen
Therapievorm(en): Natuurgeneeskunde, (Natuur)voedingstherapiei, Orthomoleculaire therapiei
Adres: Waterstraat 11 , 4588 KL, Walsoorden
Contact:
    - Website: www.gezondheidspraktijkcorpusmentis.com
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 293 009 68
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Gezondheid Start Hier Praktische Naturopathie

Welkom bij Gezondheidspraktijk Corpus Mentis 

 

 

Wat kunt u verwachten bij een eerste consult?

?

We beginnen een eerste consult altijd met een anamnese, wat betekent dat we nauwkeurig vragen stellen en noteren wat uw klachten en symptomen zijn. Vervolgens maken we een Bodyscan met behulp van bio-resonantie, dit is een test- en behandelmethode. De methode is gebaseerd op kennis van acupunctuur, orthomoleculaire voeding, homeopathie, elektro acupunctuur en nog veel meer. Doel is om overzicht te krijgen van de meest verstoorde organen/meridianen. Als duidelijk is welke groep organen de meeste klachten geeft, dan kunnen we kijken wat daar een rol in heeft gespeeld.

 

 

Daarna wordt er met u besproken wat er gevonden is en kunnen we een behandeladvies opstellen. Bij een tweede (en volgende) consult(en) worden de resultaten en ervaringen van de behandeling besproken. Er vindt wederom een Bodyscan plaats. We kijken naar de verbeteringen en of er wijzigingen in het behandelprogramma nodig zijn,  of vervolgen de therapie.

?

Welke therapieën voeren wij in de praktijk uit?

?

Hieronder geven we een beknopt overzicht van de verschillende behandelingen die u bij ons kunt volgen.

?

Ontgiften


Het inwendig reinigen van het lichaam is in deze tijd van veel vervuiling erg belangrijk. Door bijvoorbeeld de Body Detox. Maar ook de gastro-intestinale reiniging van de organen zoals lever en gal, de nieren, het lymfestelsel en niet onbelangrijk het darmstelsel. Door het lichaam te ontdoen van gifstoffen krijgt het weer meer kracht om zichzelf te herstellen en worden tal van klachten verholpen of voorkomen.

??

Body Detox


Bij deze therapie plaatst u de voeten in een speciaal voetenbad. Door middel van elektrolyse ontstaat er een zuigeffect waardoor afwisselend een positief en negatief magnetisch veld wordt gecreëerd. Afvalstoffen worden afgevoerd (het water verkleurt daardoor) en de elektromagnetische impulsen prikkelen en deblokkeren de organen. Uw lichaam wordt ontgift en uw energieniveau wordt aanzienlijk verhoogd.

??

Gastro-intestinale reiniging

?

zuiveren van de uitscheidingsorganen

geleidelijk overschakelen op een gezonde voeding

opbouwen van een gezonde darmflora

lichaamsbeweging

specifieke homeopathische middelen met een uitscheidende of zuiverende functie

verbetering van de kwaliteit van de lucht binnenshuis

stimulering en zuivering van de lymfestroom door bepaalde kruiden

?
Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire geneeskunde (ook wel nutritionele geneeskunde genoemd) is een nieuwe vorm van geneeskunde die, in tegenstelling tot de de reguliere geneeskunde, alleen middelen gebruikt die bekend zijn voor het lichaam.

Interventies op het gebied van leefstijl staan centraal bij de orthomoleculaire geneeskunde. Hierbij is voeding het belangrijkste aandachtspunt. Met voeding wordt oervoeding en planten bedoeld. Hierbij kan worden gedacht aan vis, (zee)groente, fruit, noten en kruiden.

Bij een te lang tekort van één of meer essentiële voedingsstoffen, kan suppletie een uitkomst zijn. Hierbij kan worden gedacht aan omega 3, vitamine D of magnesium.

Gezonde voeding(stoffen) is zeker niet het enige middel wat wordt ingezet bij de orthomoleculaire geneeskunde. Advies over gedrag, beweging en ontspanning spelen ook een belangrijke rol en komen daarom ook uitgebreid aan bod.

?In de orthomoleculaire geneeskunde kijkt men op cel- en molecuulniveau welke voedingsstoffen een positieve- en negatieve invloed hebben. Hiermee worden voedingstoffen bedoeld zoals:

Vitaminen

Mineralen

Spoorelementen

Kruiden

Aminozuren

Vetzuren

Sachariden

Bijwerkingen of schades aan het lichaam met orthomoleculaire middelen komen nauwelijks voor, omdat er met stoffen wordt gewerkt die bekend zijn voor het lichaam. Dat betekent niet dat het nemen van suppletie vrijblijvend is en geen schade zou kunnen aanrichten. Ook gezonde voedingsstoffen in grote hoeveelheden kunnen toxisch worden. Daarom is een advies afgestemd op de persoon erg belangrijk.

?

Hebben wij uw interesse gewekt, neem dan contact op.

Met vriendelijke groeten,

 

Mirjam Hofman

Gezondheidstherapeut 

 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.