praktijk-van der Doorn

Naam therapeut: Dhr. G. van der Doorn
Vestigingsplaats: Heiloo
Werkvorm: Beweegzorg
Therapievorm(en): Craniosacraal therapiei
Adres: Kennemerstraatweg 464 2.29, 1851 NG, Heiloo
2e praktijkadres: Beatrixlaan 6 , 1947 HS, Beverwijk
Contact:
    - Website: www.praktijk-vanderdoorn.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 531 061 62
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Voor elk probleem is een oplossing

Craniosacraal therapie is een lichaamsgerichte en holistische therapie die zich richt op het ondersteunen van het zelf herstellend vermogen van ons lichaam. Het ontspannen van verstijvingen in het bindweefsel is hierin de sleutel tot herstel. Symptomen die verstijvingen of restricties ontwikkelen kunnen van fysieke, mentale of emotionele oorzaak zijn. Subtiele aanrakingen al dan niet ondersteund met dialoog vormen de uitgangspunten voor de craniosacraal therapie.

Wat levert cranio jou op?  Met cranio ontstaat er meer verbinding met het lichaam. Je kunt met meer aandacht je lichaam voelen. De samenwerking t   ussen je hoofd en je lichaam neemt toe. Er ontstaat een diepe ontspanning. Het loslaten en verwerken van onderliggende emoties. Meer contact met je intuitie. Inzichten en bewustwording voeden je persoonlijke ontwikkeling.

 

FOI, Functionele orthonomie Integratie is een behandelconcept bestaande uit het combineren van verschillende technieken manueel therapie. De  behandeling richt zich op lichamelijke klachten die zich uiten in een beweegketen die bestaat uit een keten van spieren en gewrichten die onderling met elkaar zijn verbonden en samenwerken over meerdere gewrichten van het bewegingsapparaat. De therapeut behandelt de klacht niet lokaal, maar juist het lichaam als totaliteit. Bijvoorbeeld de voet-knie-heup en bekken. Of bovenrug, schouder-schouderblad arm en hand. Het niet goed functioneren van spieren en gewrichten is over het algemeen de oorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat.

 

Yin therapie
Deze therapie, Yin yoga richt zich op het mobieler maken van spieren en bindweefsel in een beweegketen. Het is een bijna  meditatieve vorm van yoga en geeft ruimte aan het lichaam. Door het langdurig aanhouden van een houding (3-5 min) in een beweegketen van het lichaam. Hiermee worden de meridianen van ons lichaam gestimuleerd waarmee een verbetering ontstaat in mobiliteit en energie in het lichaam. Het is een rustige yoga vorm die het zelf herstellend vermogen van het lichaam ondersteunt.

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.