praktijk Amabile

Naam therapeut: Mevr. M. van Es
Vestigingsplaats: Middelburg
Werkvorm: Natuurgeneeswijzen
Therapievorm(en): Energetische (Eclectische) therapiei
Adres: Molenwater 137 , 4331 SG, Middelburg
Contact:
    - Website: www.amabile.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 551 758 26
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Een pad ontstaat door het te lopen Hervind jouw natuurlijke balans

Wat is energetische therapie?


Energetische Therapie is een holistische behandelvorm die zich richt op het herstellen van de harmonie en de natuurlijke balans in het lichaam en het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van de mens.

Binnen de energetische therapie wordt er van uitgegaan dat stress, ziekten en psychische problemen kunnen ontstaan door een energetische verstoring in het energieveld. Ieder mens heeft zo’n energieveld om zich heen, ook wel aura genoemd, en verschillende energiepunten op het lichaam.

Wanneer de doorstroming van de energie vermindert, kunnen klachten verergeren en tot lichamelijke, mentale en/of chronische klachten/ziekten leiden. Deze disbalans ontstaat veelal door een emotionele (over)belasting of blokkade. Door middel van energetische therapie wordt het zelfgenezend vermogen van de mens gestimuleerd.

Energetische therapie gaat uit van een holistische visie d.w.z. dat de therapie zich niet alleen richt op fysiek of mentaal niveau, maar daarnaast ook op energetisch niveau.

Binnen de reguliere geneeskunde gaat men er van uit dat altijd eerst het lichaam ziek wordt. Binnen de energetische therapie gaat men er echter van uit dat stress, ziekten, psychische problemen ontstaan door een energetische verstoring in het energieveld. De doorstroming van de energie in het energieveld vermindert, waardoor klachten verergeren en tot lichamelijke, mentale en/of chronische klachten/ziekten kunnen leiden.

Deze disbalans ontstaat veelal door een emotionele (over) belasting of blokkade. Door middel van energetische therapie wordt het zelfgenezende vermogen van de mens aangespoord.

Energetische therapie is o.a. zeer geschikt en ondersteunend bij:

- Zich herhalende fysieke problemen zoals hoofdpijn, rugpijn, buikpijn en gewrichtsklachten.
- Oververmoeidheid, burn-out, stress en depressiviteit.
- Begeleiding bij verlies en rouw.
- Vergroten van het zelfvertrouwen.
- Bewustzijnsontwikkeling.
- Begeleiding bij hooggevoeligheid.
- Begeleiding van (hoogsensitieve)kinderen, o.a. met concentratie-, slaap- en contactproblemen en onrustig gedrag.

 

Hoe verloopt een behandeling?

Een energetische behandeling is een natuurlijke methode van behandelen, waarbij de therapeut via de handen universele energie overbrengt op de cliënt. Deze energie richt zich zowel op het lichamelijke, geestelijke als emotionele.

De energie spreekt het zelfgenezend vermogen aan, zorgt voor versterking en uitbreiding van je eigen energie en heeft een reinigende en ontgiftende werking.

Werken met energie gaat verder dan het verhelpen van symptomen, juist naar de oorzaak ervan wordt gekeken en aan gewerkt.

De therapie start met een uitgebreid oriënterend gesprek. Hierna volgt de energetische behandeling.

De behandeling duurt in totaal 60 minuten. Je wordt liggend behandeld en hoeft alleen je schoenen uit te doen.

De therapeut houdt de handen op het lichaam van de cliënt of er vlak boven.

Na de behandeling kun je verergering van de (oude) klachten ervaren, je erg moe voelen of juist heel energiek. Het is verstandig om het gedurende enkele uren na de behandeling wat rustiger aan te doen en voldoende water te drinken.

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.