PRANA praktijk voor Ayurveda en Dorntherapie

Naam therapeut: Dhr. P.J. de Goede
Vestigingsplaats: Westzaan
Werkvorm: Oosterse geneeskunde
Therapievorm(en): Ayurvedai
Adres: J.J. Allanstraat 340 , 1551 RT, Westzaan
Contact:
    - Website: www.praktijkprana.nl
    - Telefoon praktijk:
    - Mobiele telefoon: 06 38114928
Volwaardig lid:
- erkend door VBAG
- erkend door zorgverzekeraars
- geregistreerd in het hbo-register
Klik hier voor meer informatie

« terug naar therapeuten overzicht

Ayurveda, een héél andere kijk op ziekte en gezondheid.

Eén van de allerbelangrijkste doelen van de Ayurveda is het nemen van maatregelen die het zelfherstellend vermogen ondersteunen. Daarmee is de Ayurveda niet alleen een prachtig preventief gezondheidssysteem, maar zijn er ook talloze specifieke behandelingen beschikbaar bij de meest uiteenlopende klachten.

Mijn naam is Peter de Goede en sinds 2000 beoefen ik de Ayurvedische geneeskunde, in mijn praktijk ‘PRANA’. Vanaf 2000 praktiseerde ik aan huis en sinds 2006 in het prachtige, landelijk gelegen Westzaan. Het Prana is de altijd en overal aanwezig zijnde stroom van intelligentie, de levens energie zelf, die voor een actief zelfherstellend vermogen zorgt.

De basis van de Ayurvedische kennis zijn de vijf elementen: ether, lucht, vuur, water en aarde. Alles bestaat uit deze elementen, met elk hun specifieke kwaliteiten, zo ook wij mensen dus. De elementen vormen samen drie bioprincipes: Vata (beweging), Pitta (omzetting) en Kapha (opbouw). Door het toepassen van een zogenaamde polsdiagnose kan ik achterhalen hoe de individuele verhouding van deze elementen én de verstoring ervan ten opzichte van de persoonlijke aanleg zich bij u verhouden. Vaak is dat te herleiden tot bepaalde klachten. De adviezen en behandelingen worden echter niet gericht op het symptoom, maar op het balanceren van vata, pitta en kapha.

In vijftien jaar tijd heb ik een schat aan ervaringen opgedaan die ik graag ten dienste van u stel. Zo boek ik niet alleen bij kleine ongemakken goede resultaten, maar ook bij serieuze, chronische  aandoeningen zijn flinke verbeteringen mogelijk waar de reguliere aanpak in het symptoom blijft hangen of slechts kan onderdrukken.

Bij een Ayurvedische aanpak worden vaak kruiden supplementen ingezet en individuele leef- en voedingsadviezen gegeven. Als u begrijpt dat een gezondheidsprobleem een proces is in plaats van een zich statisch en lukraak voordoend verschijnsel, een proces dat iets met uzelf te maken heeft, dan heeft u al een eerste grote stap naar heling gemaakt. Samen zoeken we vervolgens naar de beste oplossing!

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.