Wat zijn natuurlijke geneeswijzen?

Natuurlijke geneeswijzen, alternatieve geneeskunde, holistische geneeskunde, complementaire geneeskunde, het zijn verschillende benamingen voor geneesmethoden die zijn gebaseerd op een ‘natuurlijke’ aanpak van klachten, aandoeningen en ziekten. Wel zijn het zeer algemene benamingen, want de rijkdom aan natuurlijke behandelmethoden is enorm.

Hoewel ze nogal uiteen kunnen lopen, hebben ze als overeenkomst dat ze

  • klachten niet afzonderlijk behandelen, maar in samenhang met andere factoren, zoals andere problematiek, leefstijl en persoonlijkheid
  • de balans willen herstellen
  • ervan uitgaan dat de cliënt/patiënt zelf verantwoordelijk is voor zijn/haar gezondheid
  • met ‘natuurlijke’ middelen werken of deze adviseren
  • uitgaan van de samenhang tussen lichaam en geest

 

Wie maken gebruik van natuurgeneeswijzen?

Dat zijn consumenten die

  • bewust in het leven staan en/of
  • zich regulier niet gehoord voelen of daarmee niet verder komen.
     

Ontwikkelingen
Natuurgeneeswijzen waren er al in de oudheid. Wel is het zo dat de populariteit de laatste decennia enorm is toegenomen en dat er in die jaren veel mooie ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Zo zijn er nieuwe therapieën, geavanceerde apparatuur en verfijnde middelen en remedies ontstaan. Met recht spreken we dan ook van een rijkdom aan geneeswijzen. De VBAG vertegenwoordigt deze, want het is een multidisciplinaire beroepsvereniging waar veel artsen en therapeuten bij zijn aangesloten. Multidisciplinair betekent: verschillende werkvormen. 

 

 

Op deze website kun je via de homepage zoeken op zorgverleners in en rond jouw woonplaats, maar je kunt ook zoeken op therapie. Zoek je een specifieke therapeut, typ dan de naam van diens praktijk in bij het zoekvenster rechtsboven op de homepage.

 

x

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Scan qr code met authenticator app:

Of voer onderstaande sleutel in met je authenticator app:

Verzenden

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Wachtwoord opvragen

Bedankt, binnen enkele minuten ontvangt je een e-mail van ons met daarin een persoonlijke link. Klik op de link om een nieuw wachtwoord op te geven.